Wegovy (semaglutide-injecties voor afvallen)

Kopen in Nederland

Kopen in België

Wat is Wegovy?

Dit is een revolutionair middel voor de behandeling van overgewicht (als het gepaard gaat met comorbiditeiten) en obesitas. Wegovy werd aanvankelijk in 2021 in de VS goedgekeurd door de Food and Drug Administration. Het volgende jaar gebeurde de goedkeuring in de Europese Unie. Het medicijn werd echter pas in 2023 beschikbaar op veel EU-markten. Bovendien zijn er periodiek tekorten aan Wegovy, omdat de vraag groter is dan het aanbod.

In tegenstelling tot zijn voorganger (Ozempic) is Wegovy specifiek ontworpen voor het bestrijden van overtollige kilo’s, niet voor het behandelen van diabetes.

Wegovy kopen in België en Nederland

U kunt Wegovy:

 1. In een gewone apotheek
 2. Op een online medisch platform

Als u voor de eerste optie kiest, moet u een afspraak maken met uw arts voor een consult en een recept. Pas daarna kunt u naar de apotheek gaan. Er is geen garantie dat de apotheken in uw stad Wegovy op voorraad hebben.

Als u voor de tweede optie kiest, kunt u op elk moment zonder afspraak bestellen. U ontvangt advies en een recept tijdens het bestelproces. Het geneesmiddel wordt op uw adres afgeleverd.

Als je op zoek bent naar een derde manier, zoals kopen bij een online apotheek, dan kun je hier moeite mee hebben. Reguliere online apotheken verkopen zelden medicijnen op recept, en als ze dat wel doen, organiseren ze geen gerichte bezorging. U kunt uw medicijnen ophalen bij een van uw lokale apotheken op vertoon van een geldig recept.

Hoe bestel ik Wegovy online?

Om de medicijnen van het online platform te kopen, hoeft u zich alleen maar te registreren en de eenvoudige instructies op de website te volgen. Het bestelproces omvat:

 1. Vragenlijst (verzamelen van informatie over de gezondheidstoestand van de patiënt);
 2. Onderzoek van de vragenlijst door een arts;
 3. Het geven van aanbevelingen over de keuze van medicatie en therapie;
 4. Uitschrijven van een online recept;
 5. Betaling via beveiligde betalingssystemen.

Het geneesmiddel arriveert de volgende werkdag op het door de koper opgegeven adres. Een van de partnerapotheken is verantwoordelijk voor de verzending.

Het geneesmiddel kan worden besteld in Duitsland, Frankrijk, Spanje en andere landen. Je bent niet beperkt tot België of Nederland. Gebruik tijdens het bestelproces echter de versie van de website van het medisch platform die overeenkomt met het land waar je woont. Dit is een garantie dat je snel en gemakkelijk het geneesmiddel met levering kunt kopen. Anders verspil je tijd.

Kopen zonder recept: aanbevelingen

We raden niet alleen aan om Wegovy zonder recept te kopen, maar ook om op zoek te gaan naar verkopers die bereid zijn om het geneesmiddel te verkopen in strijd met de regels die door de staat zijn vastgesteld. Als je geen recept hebt, kun je dezelfde dag nog een online recept krijgen. Beantwoord jezelf de vraag of je echt de wet moet overtreden als het kopen van het medicijn dat je nodig hebt op een legaal online platform nu zo gemakkelijk is.

Hoe Wegovy kopen bij Kruidvat?

Kruidvat verkoopt geen geneesmiddelen op recept, vooral niet die met zo’n complex actief ingrediënt als semaglutide. De behandeling van obesitas met GLP-1 receptor agonisten is geen grap. Het is een zeer serieuze therapie. Kruidvat heeft niet de mogelijkheid om uitgebreide medische zorg te bieden om de veiligheid van de aankoop van Wegovy en de daaropvolgende therapie te garanderen. Patiënten zoeken medicijnen bij Kruidvat omdat ze deze winkelketen vertrouwen. Je kunt er inderdaad veel gezondheidsproducten vinden, maar geen medicijnen om af te vallen. Bespreek met je arts of het gepast is om je therapie aan te vullen met supplementen, shakes en vitaminecomplexen die bij Kruidvat worden verkocht.

Prijs

Wegovy is niet zo goedkoop als je zou willen, maar het is niet zo duur dat inwoners van België en Nederland het niet zouden kopen. Je kunt niet verwachten dat je geld terugkrijgt voor het kopen van obesitasmedicijnen, maar geld besparen op een behandeling kan op de lange termijn veel meer kosten. Als je je medicijn bij een online platform koopt, kun je er zeker van zijn dat de prijs inclusief levering en doktersconsult is.

Gebruik

Wegovy moet eenmaal per week worden geïnjecteerd. Kies een dag waarop u de injectie doet, bijvoorbeeld zaterdag. Dan moet je het medicijn elke zaterdag injecteren, op elk moment van de dag.

Het product is verkrijgbaar in 5 verschillende doseringen, van 0,25 mg tot 2,4 mg. Pennen met elke dosering zijn gemarkeerd met een andere kleur.

DoseringKleurInstructies voor gebruik
0,25 mgGroenDit is een begindosering. Je zult het gedurende de eerste 4 weken van de therapie moeten gebruiken.
0,5 mgRoseVoor je tweede maand (weken 5-8) kun je je wekelijkse dosis verhogen naar 0,5 mg.
1 mgBruinDit is de dosering voor week 9-12.
1,7 mgBlauwDit is de dosering voor de komende 4 weken (13-16). Volgens de bijgewerkte etikettering van Wegovy kan deze dosering ook worden gebruikt als onderhoudsdosering (net als 2,4 mg).
2,4 mgZwartDe hoogst beschikbare en onderhoudsdosering. Het kan gebruikt worden vanaf week 17.

Patiënten moeten Wegovy toedienen door het onder de huid in de bovenarmen, buik (ten minste 5 cm van de navel) of bovenbenen (voorkant dijen) te injecteren.

Wegovy en alcohol

De officiële bijsluiter bevat geen verbod op het drinken van alcohol tijdens de behandeling met Wegovy. Alcoholische dranken worden echter wel afgeraden, met uitzondering van kleine hoeveelheden zoals een glas wijn. Alcohol voegt namelijk een behoorlijke hoeveelheid calorieën toe aan het dieet en verlaagt de remmingen in het gedrag. We bedoelen dat als iemand dronken is, hij veel meer kan eten en tegelijkertijd grote hoeveelheden koolzuurhoudende frisdrank kan consumeren.

Interessant is dat het gebruik van semaglutide in verband werd gebracht met een verminderde alcoholinname (in dier- en humane studies). Dit werd met name in verband gebracht met het effect op de GABA (gamma-aminoboterzuur) neurotransmissie in de hersenen. Een recente studie, gepubliceerd in november 2023 en gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports, onthult voorlopig bewijs dat werd gevonden door onderzoekers in de Verenigde Staten en dat wijst op een afname van alcoholgebruik bij zwaarlijvige personen die semaglutide of tirzepatide kregen toegediend (actief bestanddeel van Mounjaro en Zepbound). Deze ontdekking wijst op de mogelijke effectiviteit van deze medicijnen bij de behandeling van Alcohol Use Disorder (AUD) wanneer deze gepaard gaat met obesitas.

Bijwerkingen

De meeste patiënten ervaren gastro-intestinale reacties (misselijkheid, diarree, enz.) tijdens de eerste weken van de behandeling. Dit is te wijten aan de gewenning van het lichaam aan semaglutide. Als de patiënt zich aan het dieet houdt en geen misbruik maakt van vette en zoete voedingsmiddelen, zouden deze ongewenste effecten moeten verdwijnen of geen ongemak meer moeten veroorzaken. Anders kan dit wijzen op een individuele intolerantie voor semaglutide.

Andere bijwerkingen komen minder vaak voor, maar zijn ernstiger en vereisen speciale aandacht van de patiënt en de arts:

 • Pancreatitis
 • Hypoglykemie (als de patiënt diabetes type 2 heeft)
 • Galsteenziekte
 • Haaruitval
 • Hartkloppingen

Zorg ervoor dat je de instructies bestudeert om op de hoogte te zijn van alle bijwerkingen. Dit zal helpen om op tijd te reageren op afwijkingen van de norm en de therapie aan te passen of een effectief alternatief te kiezen.

Ervaringen: getuigenissen van patiënten

Wegovy is een zeer populair geneesmiddel. Beoordelingen van patiënten kunnen niet worden beschouwd als een betrouwbare bron van informatie, maar gezien hun aantal kunt u voor uzelf een reëel beeld schetsen van de ervaring met het gebruik van semaglutide-injecties voor gewichtsverlies. Het geneesmiddel heeft een hoge beoordeling, maar de beoordelingen van patiënten zijn verre van maximaal. Dit is te wijten aan het feit dat patiënten schrikken van de gastro-intestinale reacties van het lichaam aan het begin van de therapie en de behandeling onderbreken zonder toestemming van de arts.

Te oordelen naar de beoordelingen op forums hebben patiënten geen klachten over de effectiviteit van de therapie. De overgrote meerderheid van degenen die een volledige kuur hebben ondergaan, melden succesvol gewichtsverlies.

FAQ

Hoe werkt Wegovy?

Semaglutide heeft invloed op de honger- en verzadigingscentra in het centrale zenuwstelsel – het onderdrukt het hongergevoel. Het medicijn vertraagt de maaglediging, waardoor patiënten een verzadigd gevoel krijgen.

Het actieve ingrediënt heeft een agoniserend effect op GLP-1 receptoren, die een belangrijke rol spelen bij het regelen van de bloedsuikerspiegel. Het medicijn helpt om glucose beter te verwerken zonder dat er overtollige glucose overblijft die zou kunnen worden omgezet in vetophopingen.

Semaglutide heeft geen effect op de afbraak van oude vetvoorraden of de opname van vet dat met voedsel gepaard gaat. Daarom is het belangrijk om het dieet te volgen. Het medicijn maakt deze taak veel gemakkelijker.

Wanneer is Wegovy beschikbaar?

De medicatie is al beschikbaar. Het is echter mogelijk dat niet alle doses op de website van een online service staan. Ook kunnen er periodieke tekorten optreden ondanks pogingen van Novo Nordisk, een fabrikant van het geneesmiddel, om de productievolumes te verhogen.

Kunt u Wegovy gebruiken als u hypothyreoïdie heeft?

Er is momenteel geen onderzoek dat strikt keek naar het gebruik van semaglutide voor gewichtsverlies bij mensen met hypothyreoïdie. Wegovy is echter gecontra-indiceerd voor patiënten als zij of leden van hun familie ooit medullair schildkliercarcinoom (een type kwaadaardige ziekte) hebben gehad of als patiënten lijden aan een aandoening van het endocriene systeem genaamd multipel endocrien neoplasiesyndroom type 2, een zeldzaam genetisch polyglandulair kankersyndroom.

Kan ik met Wegovy beginnen bij 2,4 mg?

Nee, in geen enkel geval. U kunt te maken krijgen met zeer ernstige bijwerkingen. U moet de behandeling beginnen met de laagste dosering, namelijk 0,25 mg.

Ben ik een kandidaat voor Wegovy?

Als u een licht overgewicht heeft zonder gewichtgerelateerde gezondheidsproblemen, dan niet. Deze medicatie is alleen geschikt voor mensen met obesitas (BMI 30 of hoger) en met een BMI 27 of hoger samen met een aantal gerelateerde complicaties zoals hoge bloeddruk of hoog cholesterol.

Moet Wegovy gekoeld worden?

Ja, dat moet. U moet de pen bewaren bij een temperatuur tussen 2 °C en 8 °C. U kunt de pen echter maximaal 28 dagen ongekoeld bewaren (voordat u de beschermdop verwijdert).

Is Wegovy hetzelfde als Ozempic?

Ja en nee. Deze medicijnen bevatten hetzelfde werkzame bestanddeel. Ze zijn echter bedoeld voor de behandeling van verschillende gezondheidstoestanden en hebben verschillende doseringen en doseringsschema’s.

Bronnen

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10371247/
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38017205/
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9631444/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *