PhenQ

PhenQ is een voedingssupplement dat is ontwikkeld om mensen te helpen gewicht te verliezen. Het is een pil die bedoeld is als aanvulling op een dieet en lichaamsbeweging om afvallen effectiever en sneller te maken. Het is geen remedie tegen obesitas. Het is een van de populairste afslanksupplementen in België en Nederland. Het kan in bijna alle Europese landen zonder recept met levering worden gekocht, maar alleen op de officiële website van de leverancier.

PhenQ nu kopen

PhenQ voor afvallen: hoe het werkt

Het voedingssupplement is gericht op een complexe werking:

 1. Het verbranden van oude vetvoorraden
 2. Vermindering van de vorming van nieuwe vetvoorraden
 3. Vermindering van de eetlust
 4. Versnelling van de stofwisseling
 5. Verbetering van het welzijn

Dit effect van de pillen is alleen mogelijk als iemand een dieet volgt en een actieve levensstijl heeft. PhenQ wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, maar de effectiviteit van gewichtsverlies hangt nog steeds alleen af van jezelf. Zelfs speciale krachtige obesitasmedicijnen kunnen niet effectief zijn als de basisregels van gewichtsverlies worden genegeerd.

De samenstelling van PhenQ bestaat uit:

 1. a-Lacys Reset (een combinatie van alfa-liponzuur en cysteïne)
 2. Extract van rode peper
 3. Chroom picolinaat
 4. Cafeïne
 5. Nopal cactus
 6. L-carnitine

Elk van deze ingrediënten heeft heilzame eigenschappen, waaronder eigenschappen die gericht zijn op het verbeteren van de stofwisseling.

Alfa liponzuur is een natuurlijke antioxidant. Cisetine is een belangrijk bestanddeel voor ontgiftingsprocessen. Door hun combinatie kun je de stofwisseling versnellen en de koolhydraat- en vetstofwisseling normaliseren.

Geconcentreerd extract van rode peper kan helpen bij het verbranden van calorieën. Het kan ook de eetlust beïnvloeden en het verzadigingsgevoel verlengen.

Chroompicolinaat is een mineraal dat helpt bij het normaliseren van de vetstofwisseling en het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Er wordt aangenomen dat het de effectiviteit van insuline kan verbeteren. Als dit het geval is, verlaagt het de glucosespiegels in het lichaam, die mogelijk kunnen veranderen in vetophopingen.

Cafeïne helpt iemand om langer actief te blijven. Een vol gevoel van energie geeft extra motivatie om actief te zijn en dus calorieën te verbranden.

Nopal cactus is een bron van gezonde vezels met weinig calorieën. Het geeft je langer een verzadigd gevoel zonder grote hoeveelheden calorieën te consumeren.

L-carnitine is een natuurlijk aminozuur. Het wordt geproduceerd en komt ook voor in sommige voedingsmiddelen (rood vlees, zuivelproducten, enz.). Deze stof is in staat om de energieproductie te verhogen. Het helpt oude vetvoorraden te verbranden.

Deze stoffen worden vaak afzonderlijk verkocht als supplement om de gezondheid te bevorderen, gewicht te verliezen, het metabolisme en de spijsvertering te normaliseren. Het is niet aan te raden om ze allemaal te kopen. Het is ook onmogelijk om de dosering van elk bestanddeel zelf te berekenen, zodat hun werking synergetisch, effectief en veilig is. PhenQ heeft ze verzameld in één tablet in de optimale verhouding om de voordelen te maximaliseren.

De fabrikant werkt voortdurend aan het verbeteren van de formule. In de laatste update werden vitaminen, jodium en zhen-hen toegevoegd aan het supplement.

PhenQ pillen

PhenQ is oorspronkelijk ontworpen als multi-component tabletten. Ze moeten 2 keer per dag worden ingenomen – 1 tablet na het ontbijt en 1 tablet na de lunch. Je moet de dosering niet verhogen in de hoop op een sterker gewichtsverlies effect. Een overdosis natuurlijke ingrediënten kan net zo gevaarlijk zijn als synthetische medicijnen. Het voedingssupplement kan ook beter niet ’s avonds worden ingenomen, omdat het de slaap kan verstoren. 

PhenQ shake

PhenQ is sinds kort verkrijgbaar in shakevorm. Het is geen exacte kopie van de pillen. De samenstelling van de shake is iets anders en bevat wei-eiwit, glutenvrij havermeel en enkele andere ingrediënten. Het is een poeder dat verdund moet worden met water of melk met een matig vetgehalte. Het vervangt 1 maaltijd.

Waar te koop?

PhenQ (tabletten en shakes in verschillende smaken) wordt verkocht op de officiële website van de leverancier. Je kunt dit voedingssupplement ook vinden bij particulieren of tussenpersonen. In dit geval zal de prijs van PhenQ hoger zijn. 

PhenQ

Kopen op de officiële website geeft zulke voordelen:

 • Beste prijs
 • Gratis verzending
 • Veilige betaalmethoden
 • Naleving van de wetgeving inzake consumentenbescherming
 • Ondersteuning bij informatie

Levering is mogelijk in elke stad in België en Nederland. Het voedingssupplement wordt ook in andere landen verkocht. Als je op reis bent, kun je PhenQ gemakkelijk in het buitenland bestellen.

Je hebt geen recept nodig om het voedingssupplement te kopen. Daarom duurt het plaatsen van een bestelling een paar minuten en verschilt het niet veel van winkelen bij een gewone online winkel. Om de veiligheid en effectiviteit van het gebruik van PhenQ te garanderen, is het de moeite waard om de aankoop met je arts te bespreken. Het is mogelijk dat hij aanvullende aanbevelingen zal geven voor het gebruik. Dit zal je ook helpen te begrijpen of je een serieuzere behandeling nodig hebt, zoals het nemen van medicatie voor gewichtsverlies (Saxenda, Wegovy etc). Als algemene vuistregel kan medicatie alleen worden voorgeschreven aan patiënten met een BMI van 30 of hoger, of een BMI van 27-30 als er sprake is van gewichtsgerelateerde aandoeningen.

PhenQ

Prijs

PhenQ kost aanzienlijk minder dan gewichtsverliesmedicijnen. Dit is geen reden om de behandeling te weigeren als deze wordt voorgeschreven door een arts. Het is echter wel een reële mogelijkheid om geld te besparen voor degenen die geen medicatie voor gewichtsverlies hoeven te nemen. Alleen een arts kan deze noodzaak bepalen. Als je speciale medicatie krijgt, heb je tussen de 200 en 500 euro per maand nodig. Als de arts een therapie met alleen supplementen goedkeurt, dan heb je genoeg aan 100 euro per maand.

PhenQ in Kruidvat

Kruidvat verkoopt veel voedingssupplementen, maar niet PhenQ. De fabrikant geeft de voorkeur aan directe verkoop. Kruidvat produceert ook een eigen lijn “vetverbranders” en afslankshakes. Kruidvat lijkt geen van beide partijen geïnteresseerd te hebben in het verkopen van PhenQ, dus zoek niet naar dit supplement in deze winkelketen.

Bijwerkingen en contra-indicaties

Alle bestanddelen van PhenQ worden goed verdragen door mensen, maar in zeldzame gevallen kun je te maken krijgen met bijwerkingen. Dit kunnen zijn:

 • maagdarmreacties (spijsverteringsklachten, zwaar gevoel in de maag, methyorisme, enz;)
 • allergische reacties op een van de bestanddelen;
 • slechte nachtrust (als het tijdstip van de supplementatie niet in acht wordt genomen).

Andere niet-standaard reacties zijn ook mogelijk en moeten aan de arts worden gemeld.

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen PhenQ beter niet innemen. Ook is het voedingssupplement niet geschikt voor mensen die de leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt. In het geval van medicamenteuze behandeling tegen obesitas of overgewicht, moet je met je arts bespreken of het kan worden aangevuld door het nemen van PhenQ pillen of shakes.

Ervaringen met PhenQ: reviews en meningen

Er zijn veel reviews te vinden op forums over het gebruik van PhenQ. Als je geluk hebt, kun je zelfs voor en na foto’s vinden van een kuur met dit voedingssupplement.

Om informatie te vinden over de echte ervaringen van mensen, moet je onafhankelijke forums gebruiken die niet geassocieerd zijn met de verkoop van of reclame voor supplementen of medicijnen. Beperk je daarom niet tot Belgische en Nederlandse forums. PhenQ is bijvoorbeeld erg populair in de VS. Het wordt daar gebruikt door een enorm aantal mensen die bereid zijn om over hun ervaringen te praten. Engelstalige forums zullen je helpen om een echt beeld te krijgen van de effectiviteit van PhenQ.

Hier zijn de belangrijkste conclusies die kunnen worden getrokken uit echte beoordelingen:

 • PhenQ kan je echt helpen met afvallen
 • Je kunt alleen positieve resultaten krijgen als je veranderingen aanbrengt in je dieet en levensstijl
 • PhenQ is niet zo effectief als speciale medicijnen, maar het heeft aanzienlijk minder bijwerkingen
 • Sommige mensen hebben overdreven verwachtingen van het supplement en verwarren het met een medicijn

Veel voorkomende vragen

Hoeveel kilo kan ik afvallen met PhenQ?

Tenzij je begint met diëten en vaker gaat bewegen, zul je niet in staat zijn om gewicht te verliezen. PhenQ maakt deze taak echter gemakkelijker. Mensen kunnen 5 of zelfs 10% van hun gewicht verliezen. Het hangt allemaal af van levensstijl en motivatie.

Wanneer begint PhenQ te werken?

De natuurlijke ingrediënten beginnen direct te werken, maar het echte effect komt pas na een paar dagen inname. Het eerste merkbare resultaat kun je niet eerder dan na een week verwachten. De actieve bestanddelen van het voedingssupplement breken zelf geen vet af, dus ze kunnen niet direct resultaat opleveren.

Hoe lang moet ik PhenQ gebruiken?

Om een stabiel en merkbaar gewichtsverlies te bereiken moet je enkele maanden bezig zijn. In dit geval zal het risico om terug te keren naar het oude gewicht lager zijn. Gewoonlijk duurt de kuur voor gewichtsverlies ongeveer 3 maanden. Je moet geen sneller resultaat verwachten. Soms moet je het supplement langer innemen. Praat na de kuur van 6 maanden met je arts over je resultaten en de mogelijkheid om PhenQ te blijven gebruiken.

Waarin verschilt PhenQ van afslankmedicijnen?

Afslankmedicijnen bevatten synthetische ingrediënten. Deze hebben altijd een sterk effect op het lichaam. Dergelijke stoffen hebben altijd veel contra-indicaties en de bijwerkingen kunnen zeer ernstig zijn. Dit wordt gecompenseerd door hun hogere effectiviteit. Van sommige medicijnen verliezen patiënten 15-20% gewicht. Een voedingssupplement kan een dergelijk resultaat niet geven. Natuurlijke ingrediënten kunnen niet dezelfde sterke effecten op het lichaam hebben.

Heeft PhenQ een wisselwerking met medicijnen?

Het risico op een wisselwerking tussen PhenQ en medicijnen is erg klein. Om jezelf volledig te beschermen, bespreek deze kwestie met je arts.

Mag ik alcohol drinken?

De bestanddelen van het supplement hebben geen wisselwerking met alcohol. Echter, de inname van alcohol (vooral sterke alcohol) tijdens het dieet kan de effectiviteit negatief beïnvloeden.

Wat voor dieet moet ik volgen?

Het is noodzakelijk om een caloriearm dieet te volgen met een gematigd gehalte aan vetten en eiwitten, met een laag gehalte aan enkelvoudige koolhydraten. Het is belangrijk om voldoende water te drinken. Maaltijden moeten evenwichtig en systematisch zijn, zonder lange pauzes tussen de maaltijden. Het dieet kan het beste worden besproken met een voedingsdeskundige, die een eetplan zal ontwikkelen dat is afgestemd op jouw levensstijl en voorkeuren.

Hoe kan ik mijn levensstijl veranderen? 

Het is essentieel om vaker te bewegen. Als je geen specifieke vetverbrandende oefeningen kunt doen, moet je veel wandelen of op een andere manier actief zijn.

Zijn er wetenschappelijke studies over PhenQ?

Er zijn veel wetenschappelijke studies en onderzoeken naar de ingrediënten in PhenQ. Niet alleen hun gewichtsverliezende eigenschappen worden onderzocht, maar ook hun andere eigenschappen en mogelijke toepassingen. Er zijn geen wetenschappelijke studies bekend die alleen gewijd zijn aan het PhenQ supplement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *