Ozempic

Kopen in België

Kopen in Nederland

Ozempic is een geneesmiddel met als werkzame stof semaglutide. Het is een injectie die wordt gebruikt om diabetes type 2 te behandelen. Het medicijn staat ook bekend om zijn sterke gewichtsverminderende eigenschappen. Het wordt verkocht in alle EU-landen, maar het is soms moeilijk verkrijgbaar door tekorten in apotheken. In Nederland en België kan u semaglutide kopen voor zowel glykemische controle als gewichtsverlies.

Wat u moet weten voordat u Ozempic koopt

Hoe werkt Ozempic?

Het werkzame bestanddeel in Ozempic, semaglutide, is een agonist van GLP-1-receptoren. Volgens informatie van de fabrikant (Novo Nordisk) dupliceert semaglutide bijna volledig de eigenschappen van het GLP-1 hormoon, maar met een veel langere halfwaardetijd.

Ozempic bij diabetes

Semaglutide is in staat om de insulineproductie te stimuleren als reactie op een stijging van de bloedsuikerspiegel. Het onderdrukt ook de secretie van glucagon. De medicatie vertraagt de maaglediging, en daarmee de absorptiesnelheid van glucose die het lichaam binnenkomt uit voedsel. Dit voorkomt pieken in de glucosespiegel na een maaltijd.

Als de suikerspiegel te hoog is heeft het werkzame bestanddeel een prikkelend effect op de GLP-1-receptoren. Het verbeterd zo de glykemische controle (het reageert tijdig op elke stijging van de glucosespiegel en vermindert zo het risico op hypoglykemie).

Ozempic voor gewichtsverlies

Semaglutide heeft een effect op het centrale zenuwstelsel, specifiek op die delen van de hersenen die honger en verzadiging reguleren. Dit leidt tot onderdrukking van de eetlust en vooral van het verlangen naar vet en zoet voedsel. Patiënten die semaglutide nemen, kunnen hun eetgedrag veranderen en veel gemakkelijker een caloriearm dieet volgen.

Ozempic is geen medicijn om af te vallen. Artsen schrijven het alleen voor aan mensen met diabetes type 2. De gewichtsverliezende eigenschappen zijn echter meestal een welkom extra effect voor patiënten omdat diabetes type 2 vaak gepaard gaat met overgewicht of obesitas.

Contra-indicaties

Semaglutide is een krachtige stof die individuele intolerantie kan veroorzaken. Als u tekenen van allergie voor het werkzame bestanddeel van het geneesmiddel hebt, moet u het niet kopen voor diabetesbehandeling of gewichtsverlies.

Ozempic is ook gecontra-indiceerd bij:

 • Pancreatitis
 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • Type 1 diabetes

Doseringen

Ozempic wordt verkocht in doseringen van 0,25 mg; 0,5 mg; 1 mg; 2 mg. U moet alleen de dosering kopen die past bij uw behandelingsschema. Voor een standaard medicatieschema moet de patiënt het volgende kopen:

 • 1 spuitpen met een dosering van 0,25 mg;
 • 1 spuitpen van 0,5 mg;
 • 1 of meer spuitpennen met een dosering van 1 mg, afhankelijk van de onderhoudsdosis;
 • een onbepaald aantal doseerspuitpennen van 2 mg met een snelheid van – 1 doseerspuitpen per 4 weken therapie.

Alternatieven

De volgende alternatieven voor diabetici kunt u kopen in België en Nederland:

 • Victoza
 • Metformine
 • Rybelsus (kan moeilijk te koop zijn door tekorten)
 • Mounjaro (kan moeilijk te koop zijn door tekorten)

Voor behandeling van gewichtsverlies en obesitas kan u de volgende middelen kopen:

 • Wegovy 
 • Saxenda

Geen van de bovenstaande alternatieven is een volledige vervanging voor Ozempic. Zelfs Wegovy en Rybelsus, die hetzelfde werkzame bestanddeel (semaglutide) gebruiken, hebben enkele eigenaardigheden waarmee rekening moet worden gehouden bij het gebruik ervan. De keuze voor een alternatief moet worden besproken met uw arts.

Ozempic kopen

Ozempic is populair in België en Nederland. Deze populariteit (vooral bij mensen die willen afvallen) heeft geleid tot een ernstig tekort aan het geneesmiddel. Daarom moet u voortdurend de beschikbaarheid van injecties in apotheken controleren. Hiervoor kan u een online platform gebruiken. Daar vind u de beschikbare doseringen, de prijs en aanbevelingen voor het kiezen van alternatieven. Als de arts u de behandeling heeft aanbevolen, zul u zeker niet zonder medicatie komen te zitten. Op de website van het online platform krijg u advies op afstand en kan u de levering van het juiste medicijn bestellen op elk adres dat jou uitkomt (en dus niet alleen in België of Nederland, maar zelfs in Duitsland, Spanje, Frankrijk, enz.)

Gids om veilig online te bestellen

Op deze pagina vindt u links die leiden naar websites van legitieme medische platforms.U kan deze gebruiken om geneesmiddelen voor diabetes, obesitas en andere ziekten te bestellen. Om snel en zonder onnodige zorgen een bestelling te plaatsen, moet u begrijpen hoe u dergelijke online platforms gebruikt:

 1. Ontvang een online consultatie. U krijgt de mogelijkheid om een arts op afstand te raadplegen, zodat de behandeling veilig en effectief is.
 2. Ontvang een online voorschrift. Het resultaat van het consult op afstand is een online recept.
 3. Levering aan huis. Dit online voorschrift machtigt de partnerapotheek om het receptgeneesmiddel naar uw adres te sturen. 

Voor counseling hoeft u alleen een gezondheidsvragenlijst in te vullen. De arts neemt de beslissing om een online recept uit te schrijven op basis van uw antwoorden, dus vul de vragenlijst op een verantwoorde manier in.

U ontvangt het consult van uw arts en het online recept op dezelfde dag dat u besluit te bestellen. Het is niet nodig om vooraf een afspraak te maken. U kunt het medicijn de volgende dag al in huis hebben. Meestal duurt de levering 1-2 werkdagen.

Het is belangrijk om de versie van de website te bezoeken die overeenkomt met het land waarin u zich bevindt. Als u een andere versie kiest, kan u de bestelling niet afronden.

Ozempic bestellen zonder recept: kan het echt?

Als u geen recept hebt, kan u nog steeds een online bestelling plaatsen. We hebben u al uitgelegd hoe gemakkelijk het is om,  indien u een indicatie hebt voor het gebruik van semaglutide injecties, een online recept te krijgen. Voor degenen die geen tijd hadden om naar de dokter te gaan is dit de enige legale manier om het te kopen. Het middel verkopen zonder recept (al dan niet regulier of digitaal) is illegaal. Negeer aanbiedingen van verkopers die Ozempic aanbieden zonder voorschrift te vereisen. Dit is illegaal en deze mensen zijn altijd oplichters.

Ozempic in Kruidvat

Kruidvat is een keten van fysieke en online winkels in België en Nederland. Ze zijn zeer populair maar ze verkopen geen geneesmiddelen op recept. U kan er alleen receptvrije geneesmiddelen en supplementen kopen. Amazon heeft onlangs een online medische apotheek geopend in de VS, maar Kruidvat heeft geen haast om hetzelfde te doen in Europa.

Prijs 

De prijs van Ozempic is aan verandering onderhevig, dus bezoek daarom website van het online platform om de actuele prijs te kennen. Daar vind u ook de prijzen van mogelijke alternatieven voor zowel diabetes als obesitas. Deze prijzen zijn altijd inclusief begeleiding en levering.

Waar moet ik rekening mee houden na het kopen van Ozempic?

Regels voor het innemen van het geneesmiddel

Ontvangstfrequentieeenmaal per week
Tijdstip van toedieningop dezelfde dag van de week, op elk moment, ongeacht de maaltijden
Begindosis0,25 mg
Overgangsdosis0,5 mg (1 mg) – afhankelijk van het succes van de therapie
Onderhoudsdosis1 mg (2 mg) – afhankelijk van het succes van de therapie
Doseerschemade dosering wordt elke 4 weken verhoogd totdat de onderhoudsdosis is bereikt
Wijze van toedieninginjecties met injectiepen
Duur van innameonbepaald (de arts beslist of de behandeling moet worden gestopt)

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van semaglutide injectie kunt u de volgende ongewenste lichaamsreacties ervaren:

 • misselijkheid
 • diarree
 • verstopping
 • buikpijn
 • alvleesklierontsteking
 • cholelithiasis
 • hypoglykemie
 • huidirritatie in het injectiegebied
 • sommige andere (zie de officiële gebruiksaanwijzing).

De arts kan je niet garanderen dat je geen last krijgt van een van de bijwerkingen. Het volgen van je dieet en andere regels voor het innemen van het geneesmiddel verhoogt de kans op een gemakkelijke therapie zonder acute bijwerkingen.

Vragen en antwoorden

Waar kan u uw ervaringen met Ozempic delen?

Bespreek uw ervaring met het gebruik van Ozempic eerste en vooral met uw arts. U kunt ook speciale forums vinden over de behandeling van diabetes en obesitas. Daar geven patiënten overwegend positieve feedback. De ervaring van sommige patiënten was negatief, maar bijna altijd is dit te wijten aan onaangename bijwerkingen. Het is ook mogelijk dat u ernstige gastro-intestinale reacties hebt omdat u het voorgeschreven begeleidende dieet niet goed opvolgde.

Hoeveel gewicht kan u verliezen met Ozempic?

Studies naar de gewichtsverminderende eigenschappen van semaglutide richten zich voornamelijk op het medicijn genaamd Wegovy, met een onderhoudsdosering van 2,4 mg semaglutide. De mogelijkheid van significant gewichtsverlies door Ozempic wordt niet betwist door wetenschappers, maar de statistieken lopen uiteen. Patiënten kunnen naar alle waarschijnlijkheid resultaten verwachten rond de 10% gewichtsverlies, in verhouding tot hun oorspronkelijke lichaamsgewicht. Als het doel van het gebruik van semaglutide echter gewichtsverlies is (behandeling van obesitas), dan moet Wegovy worden ingenomen, een middel dat speciaal voor dit doel is ontworpen en hierbij een hogere werkzaamheid heeft.

Hoe werken Ozempic en alcohol op elkaar in?

De actieve en hulpbestanddelen van Ozempic hebben geen wisselwerking met alcohol. Het is echter het beste om dranken met alcohol te vermijden. Als de patiënt dit niet doet kan deze ernstige gastro-intestinale reacties krijgen. De voorspelbaarheid van bloedsuikerspiegelfluctuaties vermindert ook en de bloedsuikercontrole wordt moeilijker. Als u gewichtsverlies verwacht van semaglutide, verminder dan het drinken van alcohol om de kans dat u gewicht verliest te vergroten.

Kan ik Ozempic in tabletvorm kopen?

Ozempic heeft geen orale vorm. Het geneesmiddel is verkrijgbaar in de vorm van spuitpennen gevuld met een kant-en-klare oplossing van semaglutide. Tabletten met dit werkzame bestanddeel worden Rybelsus genoemd. Ze hebben dezelfde indicaties voor gebruik, maar een andere dosering en toedieningswijze. Sinds kort is de tabletvorm van semaglutide erg moeilijk verkrijgbaar.

Welke onderhoudsdosis moet ik kiezen: 1 mg of 2 mg?

De arts kiest de onderhoudsdosis op basis van de resultaten van de therapie en hoe goed de patiënt semaglutide verdraagt. Een (maximale) dosis van 2 mg is van toepassing voor patiënten die niet het gewenste effect krijgen van de lagere dosis, maar de therapie goed verdragen. Als 1 mg semaglutide de bloedsuikerspiegel volledig heeft gestabiliseerd, is er geen reden om over te schakelen op de maximale dosis. Te oordelen naar de beoordelingen op forums, gebruiken sommige patiënten 0,5 mg semaglutide als onderhoudsdosis. Deze manier van innemen staat niet in de gebruiksaanwijzing, dus bespreek deze eerst met uw arts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *