Rybelsus (semaglutide tabletten)

Kopen in Nederland

Kopen in België

Rybelsus kopen in België en Nederland

Rybelsus is goedgekeurd in de EU, dus zowel in België als in Nederland. Patiënten kunnen het echter moeilijk kopen. Patiënten die het geneesmiddel nodig hebben om af te vallen, kunnen het niet kopen omdat artsen alleen patiënten met diabetes type 2 een recept geven om semaglutidetabletten te kopen. Deze laatsten kunnen het soms ook niet kopen vanwege het constante tekort. In België en Nederland is het echter gemakkelijk om alternatieven te kopen die geschikt zijn voor diabetesbehandeling en gewichtsbeheersing. Zo is semaglutide voor gewichtsverlies (Wegovy) in beide landen verkrijgbaar. Voor diabetesbehandeling kan een arts liraglutide (Victoza) voorschrijven.

Bezoek de website van het medisch platform om op de hoogte te blijven van de laatste updates van het assortiment. Het wordt voortdurend uitgebreid.

Hoe online bestellen?

Om Rybelsus of een ander geneesmiddel op de website van het medisch platform te kopen, moet je:

  1. Registreren
  2. Een medische vragenlijst invullen
  3. Een geneesmiddel kiezen (dosering, hoeveelheid, enz.)
  4. De aanbeveling van een arts en de bevestiging van de ontvangst van het online recept ontvangen
  5. Een betaalmethode kiezen
  6. Ontvang het geneesmiddel binnen 1-2 werkdagen

U kunt uw bestelling op elk gewenst moment plaatsen. Het feit dat je bij het plaatsen van een bestelling ook advies op afstand krijgt, betekent niet dat je het medicijn niet zelfs in het weekend kunt kopen. Het tijdstip van bestellen kan alleen van invloed zijn op de leverdatum. 

Om het beste aanbod van het medische platform te krijgen, is het belangrijk om de lokale versie van de website te bezoeken. De Belgische versie werkt niet voor inwoners van Nederland en omgekeerd. Als je een ander EU-land bezoekt, kun je eenvoudig bestellen op de Duitse, Franse of Spaanse versie van de site.

Kan ik Rybelsus kopen zonder recept?

Dat kan niet. Semaglutide wordt in elk land altijd op recept verkocht. Het feit dat u geen arts bezoekt, maar advies op afstand en een online recept krijgt, betekent niet dat u het geneesmiddel zonder recept koopt. Het is gewoon een handigere en modernere manier om medicijnen op recept te kopen. Als je arts de aankoop niet goedkeurt vanwege contra-indicaties of een gebrek aan indicaties voor gebruik, kun je het medicijn niet kopen.

Wordt Rybelsus verkocht in Kruidvat?

Er worden geen afslankmiddelen verkocht in Kruidvat. De afslankproducten die je er kunt vinden zijn supplementen en shakes. Ze zijn geen vervanging voor medicatie, maar ze kunnen wel helpen je gezondheid te ondersteunen terwijl je worstelt met gewichtsverlies.

Patiënten met diabetes type 2 moeten extra voorzichtig zijn met het kopen van gezondheidsproducten bij Kruidvat. Er zijn daar geen suikerverlagende medicijnen verkrijgbaar. Bespreek met je arts of je je dieet moet aanvullen met supplementen.

Waar is de beste prijs voor Rybelsus?

Rybelsus is niet het goedkoopste geneesmiddel. Dit geldt voor alle GLP-1 receptoragonisten. Type 2 diabetespatiënten kunnen met hun arts overleggen over manieren om vergoeding te krijgen. Obese patiënten moeten hun eigen behandeling betalen.

De prijs op het online platform is iets duurder dan bij een reguliere apotheek. Dit heeft puur te maken met het feit dat je een aantal extra diensten krijgt, zoals doktersconsult en snelle levering. Daar hoef je niet extra voor te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *